ponedeljak, 3. avgust 2020.

Počeo sa radom sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja „eParking”

Kontrolori JKP „Parking servis” od danas obaveštavaju vozače da je u Beogradu počela primena novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja „eParking”, saopšteno je iz tog preduzeća.

Kako se navodi, vozači koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja više ne dobijaju dnevne parking karte na šoferšajbnama automobila, već kontrolori izdaju elektronske dnevne parking karte (eDPK).

Tokom prvih mesec dana primene novog sistema, vozači koji dobiju elektronsku dnevnu parking kartu (eDPK) zateći će obaveštenje na svojim vozilima i moći će odmah da je plate putem sajta: www.parking-servis.co.rs. Ostali vozači, koji su platili parkiranje, u narednih nedelju dana dobiće na vozilu obaveštenje o novom sistemu. Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od osam dana, vozači ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50 odsto. Obaveštenje o izdatoj eDPK, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, takođe sa popustom, ali „Parking servis” apeluje na građane da koriste onlajn način plaćanja na sajtu preduzeća, ističe se u saopštenju.

Novina je da, osim slanjim SMS poruke, vozači mogu parkiranje da plate i kupovinom e-karte na kioscima a uskoro i putem nove aplikacije „Parking servisa”.

Cilj prelaska na novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja, kao i uvođenja novih usluga jeste modernizacija rada „Parking servisa” u skladu sa tendencijom Gradske uprave da se digitalizuju usluge komunalnih preduzeća i celokupnog poslovanja u okviru eUprave i promocije Beograda kao „pametnog grada” (smart city), a u skladu sa ekološkim principima, navodi se u saopštenju.