sreda, 5. avgust 2020.

Gradonačelnik Radojičić: Beograd i Beograđani duboko saosećaju sa libanskim narodom i građanima Bejruta

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je poruku iskrenog saučešća svom kolegi, gradonačelniku Bejruta Džamalu Itaniju, povodom katastrofalne eksplozije koja je odnela veliki broj žrtava u prestonici Republike Liban.

– Poštovani gradonačelniče Itani, želim da znate da Beograd i Beograđani duboko saosećaju sa libanskim narodom i građanima Bejruta, i u ovom teškom trenutku naše misli i molitve su sa vama – naveo je Radojičić u svom pismu.

Gradonačelnik je istakao da Beograd, kao grad koji je preživeo mnoge udare, danas sa bolom u srcu gleda uništenje Bejruta. 

– Beograd nudi svoju podršku kako bi se posledice ovog nemilog događaja prevazišle, a žrtve dostojno oplakale i zapamtile – rekao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić je podsetio da Republika Liban i Republika Srbija imaju dugu tradiciju odličnih političkih odnosa od perioda Pokreta nesvrstanih do najnovijeg vremena, u kojem su naši partneri iz ove bliske zemlje izuzetno podržali Srbiju u njenim pravednim političkim nastojanjima u vezi sa Kosovom i Metohijom. Gradonačelnik se osvrnuo i na saradnju između dva glavna grada u oblasti turizma.

– Nedavnim uspostavljanjem direktnih avionskih linija između naša dva grada, mnogobrojni Libanci su posetili Beograd, a mnogi Srbi Bejrut, uspostavljajući one lične, prijateljske, pa i porodične veze koje su jače od svega – zaključio je Radojičić.