četvrtak, 6. avgust 2020.

Obnovljena centralna kuhinja Predškolske ustanove „Zvezdara”

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da je završena sanacija kompletne fasadne i unutrašnje stolarije centralne kuhinje u Predškolskoj ustanovi „Zvezdara” koja hranom snabdeva 27 vrtića, odnosno 6.700 dece u toj opštini. 

– U obnovu centralne kuhinje uloženo je 7,5 miliona dinara, a paralelno sa ovim radovima završena je i obnova fasadne i unutrašnje stolarije tri vrtića, ukupne vrednosti od 22 miliona dinara – rekao je Gak, koji je danas obišao centralnu kuhinju zvezdarske predškolske ustanove.

On je najavio da se prave planovi za dalju sanaciju vrtića na Zvezdari nakon što je nedavno otvoren rekonstruisani vrtić „Zeka”, koji je bio prioritet.

– Idemo dalje dok ne budemo zadovoljni uslovima u svim vrtićima na Zvezdari, dok ne obnovimo sve objekte kojima je rekonstrukcija neophodna. Jedan od sledećih vrtića na kom će biti fokus jeste vrtić „Sunce” u Mirijevu – najavio je resorni sekretar. 

Gak je istakao da su radovi na centralnoj kuhinji bili od posebnog značaja budući da se osim bezbednog boravka dece u vrtićima, podjednaka važnost u Sekretarijatu pridaje i bezbednoj pripremi i transportu hrane za decu.

Direktorka Predškolske ustanove „Zvezdara” Snežana Perović rekla je da je u poslednje dve godine saradnjom Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu sa Opštinom Zvezdara i Kancelarijom za javna ulaganja rekonstruisano, delimično ili potpuno, gotovo polovina svih vrtića na Zvezdari. 

– Ogroman posao je već urađen, sa time smo zadovoljni, ali pravimo planove za dalja ulaganja po prioritetima – rekla je Snežana Perović.
Ove godine, za tekuće održavanje vrtića na Zvezdari Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio je 75 miliona dinara, odnosno oko pet miliona evra za sve beogradske vrtiće u svih 17 opština.