ponedeljak, 10. avgust 2020.

Od danas prekršajne prijave u sistemu „Oko sokolovo”

Tokom protekle nedelje, vozačima čija su vozila zatečena u prekršaju slate su opomene, a od danas svako vozilo koje je ostavljeno nebezbedno i ometa redovan saobraćaj biće zabeleženo a vozačima poslato obaveštenje sa uputstvom za uplatu prekršaja, rekao je sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac za TV Prva. 

– U proseku, na dnevnom nivou uočeno je između 1.200 do 1.300 vozila u 93 centralne ulice, kojima se kretalo vozilo sa sistemom „Oko sokolovo”, a od danas ćemo imati preciznije podatke, jer počinje slanje obaveštenja o zatečenim vozilima sa uputstvom kako da se uplati prekršajni nalog – kazao je sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac.

On je podsetio da ovaj sistem pokriva 93 gradske ulice, čiji je spisak istaknut na sajtu Grada Beograda, u delu Komunalne milicije, ali i da je svaka pojedinačna ulica označena posebnim znakom. Među njima su Bulevar kralja Aleksandra, Beogradska, Francuska, Nemanjina, Kralja Milana, Makenzijeva, Bulevar Zorana Đinđića, Španskih boraca, Antifašističke borbe, Glavna i druge.

– I pored ulica koje su u sistemu „Oko sokolovo”, patrole Komunalne milicije rade svoj posao u celom gradu i sve što ometa redovno obavljanje saobraćaja biće sankcionisano. Kazne se kreću u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od toga gde je vozilo uočeno, a uvedena je i nova kazna od 10.000 dinara za parkiranje na kolovozu u ulicama gde se kreće javni prevoz. Ta kazna biće naplaćivana i u svim drugim ulicama gde patrole Komunalne milicije budu zatekle vozilo na kolovozu koje ometa saobraćaj – podsetio je Divac.