utorak, 11. avgust 2020.

Đaci u Leštanima od septembra u novoj školi

Posle više od 40 godina od izgradnje montažne i jedine škole koje je naselje Leštane imalo, a koja je srušena, đaci ovog dela Beograda dobiće u septembru novu, moderno opremljenu školu u koju će krenuti oko 80 prvaka, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je danas obišao završne radove na izgradnji škole i rekao da će sve biti spremno za početak nove školske godine.

– Toliko je godina obećavana škola građanima Leštana i prezadovoljan sam onim što sam video. Ostaje samo da se škola opremi nameštajem i da u septembru ovde konačno dočekamo prve đake – rekao je Gak.

On je objasnio da Opština Grocka već nekoliko godina zaredom ima veliki broj prvaka, te da će u septembru u sedam škola u ovoj opštini prvi put sesti u klupe skoro 800 mališana.

– Potreba za novom školom ovde je bila velika i posle puno peripetija uspeli smo da se izborimo sa svim izazovima i da konačno ispunimo obećanje – rekao je Gak i dodao da je ovo najvažnija investicija u sektoru obrazovanja u protekloj deceniji.

Nova škola ima 5.500 metara kvadratnih sa fiskulturnom salom, najsavremenijim kabinetima, dva sportska terena za košarku i fudbal, što do sada nisu imali.

Izgradnju škole, koja je koštala oko 550 miliona dinara, finansirala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.