sreda, 12. avgust 2020.

Fazna rekonstrukcija svih objekata Centra dečjih letovališta

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas objekat Centra dečjih letovališta „Stevan Filipović” na Divčibarama, na kome je započeta prva faza obnove vredna 20 miliona dinara.

– U planu je fazna rekonstrukcija svih objekata ovog centra. Nedavno je završen objekat na Bukulji i nastavljamo dalje sa podizanjem kvaliteta usluge za decu – ukazao je Gak.

On je istakao da je Grad Beograd u proteklih godinu i po dana u objekte CDL-a, u kojima, pre svega, borave deca, uložio 85 miliona dinara.

Direktorka CDL-a Tanja Santrač rekla je da su u smeštajnim kapacitetima na Divčibarama zamenjeni podovi, rekonstruisani toaleti, sređeni plafoni, kompletna fasada rekonstruisana a započeta je i zamena nameštaja.

– Dalji planovi su sanacija i ostalih objekata, kao i izgradnja mini dečjeg grada na planini na kojoj kod nas trenutno boravi 60 dece – rekla je Tanja Santrač. 

Prilikom posete, Gak je obišao i deo parcele CDL-a preko koje su vlasnici obližnjih vikendica započeli nelegalnu gradnju puta.

– Zaustavili smo započetu gradnju puta jer ovakvu neodgovornost nećemo dozvoliti. Neko je preorao dvorište u vlasništvu Grada Beograda, u delu gde se deca igraju, da bi mu vikendica bila bliže kolima. Sve je prijavljeno i time se sad dalje bave nadležne institucije – zaključio je Gak.