petak, 25. septembar 2020.

„Trofej Beograda” u planinarstvu

Predstojećeg vikenda, 26. i 27. septembra, u organizaciji Planinarsko-sportskog kluba „Pobeda” iz Beograda održaće se „Trofej Beograda” u planinarstvu 2020. na planini Rajac kod Ljiga i u okolini, kao i više tradicionalnih takmičenja i manifestacija posvećenih Međunarodnom danu čistih planina. 

„Trofej Beograda” u planinarstvu održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i gradskog Sekretarijata za sport i omladinu, ovog puta bez prisustva publike. U okviru „Trofeja Beograda” u planinarstvu biće sledeća takmičenja:

– takmičenje u planinarskoj orijentaciji koje se boduje za Prvenstvo Srbije, 5. kolo Lige Srbije i 2. kolo Lige Beograda;
– takmičenje u sportskom penjanju na prirodnoj steni koje se boduje za Prvenstvo Srbije u disciplini brzinsko penjanje i revijalno takmičenje u disciplini težinsko penjanje;
– planinarski treking koji se boduje za 1. kolo lige Srbije;
– takmičenje u planinskom biciklizmu;
– takmičenje u planinskom trčanju;
– pešačenje iz osam pravaca do Doma na Rajcu.

Takođe, u subotu biće održano i takmičenje u orijentiringu na Ravnoj Gori koje će se bodovati za Prvenstvo Srbije na srednjim distancama, a istog dana u večernjim satima i revijalno takmičenje u nadvlačenju konopca. Tokom oba dana organizovano je čišćenje Rajca i okoline. 

Ove manifestacije i takmičenja okupiće oko 500 učesnika iz svih delova Srbije i još toliko učesnika pešačkih tura. 

Više informacija o klubu, manifestaciji i takmičenjima na sajtu kluba www.pdpobeda.rs

FOTO: K. Knežević