četvrtak, 1. oktobar 2020.

Vesić obišao rekonstruisanu ledenu dvoranu „Pionir”

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je obnovljenu ledenu dvoranu „Pionir” Sportskog centra „Tašmajdan” gde je danas počela sezona sportova na ledu. 

On je istakao da se danas s ponosom predstavlja ledena dvorana – dom svih klizača i hokejaša u Beogradu. Dvorana, kako je ukazao, nije doživela pravu rekonstrukciju od svoje izgradnje 1978. godine. 

– Zamenjeni su čileri, odnosno mašine koje proizvode led. Novi čileri sada omogućavaju da u dvorani bude led i kada je spoljna temperatura 40 stepeni Celzijusa. To ranije nije bilo moguće, a sada pruža mogućnost da se sezona na ledu produži u skladu sa interesovanjem klubova i rekreativaca  – najavio je Vesić. 

U okviru rekonstrukcije zamenjena su sedišta na tribinama, kao i bezbednosna staklena ograda oko ledene površine. Svlačionice su kompletno sređene, naveo je Vesić i pozvao Beograđane da posete dvoranu i uživaju na ledu.  

On je podsetio da je ledena dvorana četvrti objekat koji je kompletno rekonstruisan u okviru Sportskog centra „Tašmajdan” u samo nekoliko godina. 

– Rekonstruisana je hala „Aleksandar Nikolić” u neposrednoj blizini. Takođe su obnovljeni otvoreni bazeni na Tašmajdanu ove godine. Prethodno su rekonstruisani zatvoreni bazeni, teretane i svlačionice na istom kupalištu i sada ledena dvorana. Ovi podaci jasno ukazuju koliko se ulaže u najveći sportski centar u Beogradu i generalno u sport u prestonici – podsetio je Vesić i zahvalio rukovodstvu SC „Tašmajdan” na uloženom trudu. 

Direktor SC „Tašmajdan” Milan Novović je kazao da je rekonstrukcija ledene dvorane počela i rađena za vreme epidemije virusa korona. 

– U otežanim uslovima uspeli smo da rekonstrukciju završimo u predviđenom roku i ledenu dvoranu danas pustimo u rad. Ovi objekti su stari više od 40 godina, i u perspektivi biće prilike da se još neke stvari unaprede, ali za sada sva takmičenja mogu nesmetano da se odvijaju – istakao je Novović i zahvalio zameniku gradonačelnika jer je, prema njegovim rečima, prepoznao potrebu da se sportski centri obnove i standardizuju za najviša takmičenja.  

On je dodao da su od jutros krenuli prvi treninzi, a rekreativno klizanje kreće od večeras, uz besplatan ulaz prva dva dana. 

– Poštovaće se sve epidemiološke mere preporučene od nadležnih organa. Preporuka je da se među korisnicima drži rastojanje od dva metra, što znači da će se puštati od 300 do 350 ljudi na led u jednom trenutku, u skladu sa površinom hale – precizirao je Novović.