petak, 16. oktobar 2020.

Održan jesenji kamp na Velikom ratnom ostrvu

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” je od 12. do 15. oktobra organizovalo 14. tradicionalni jesenji kamp na Velikom ratnom ostrvu, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Kamp je obuhvatio studente više fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa ciljem sticanja dodatnog znanja van redovnog nastavnog programa fakulteta. Učestvovali su predstavnici stručnih institucija, studenti i profesori Tehnološko-metalurškog, Biološkog, Šumarskog i Geografskog fakulteta.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Srbiji, raspored aktivnosti kampa bio je prilagođen preporukama stručnih institucija. Prvi put ove godine kamp je bio organizovan tako da je svaki dan bio rezervisan samo za po jedan fakultet, to jest studenti, profesori i saradnici određenog fakulteta su organizovali dnevne aktivnosti svoga fakulteta (predavanja, vežbe, obilazak ostrva).

Tako su prvog dana kampa profesori i saradnici Šumarskog fakulteta imali aktivnosti sa svojim studentima. Drugog dana na ostrvu su bili profesori i saradnici sa Tehnološko-metalurškog fakulteta. U sredu su učesnici sa Geografskog fakulteta raspravljali, uz šetnju po ostrvu, o zaštiti prirode, problemima u sistemu upravljanja, kao i o aktuelnim dešavanjima i projektima u oblasti zaštite. Poslednji dan kampa bio je rezervisan za Biološki fakultet i aktivnosti na uzorkovanju i merenju parametara vodenih staništa, a organizovana je i istraživačka šetnja kroz sve zone zaštite radi opservacije ptica, navodi se u saopštenju.