subota, 24. oktobar 2020.

Vesić: Izgradnjom dečjih igrališta ulažemo u budućnost najmlađih

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić obišli su danas novoizgrađeno dečje igralište u naselju Mirijevski cvet u Šejkinoj ulici.

Vesić je istakao da je za poslednje dve i po godine urađeno 28 dečjih igrališta na Zvezdari. Na ovaj način se, prema njegovim rečima, konkretno ulaže u decu i njihovu budućnost.  

– Devet godina se građanima Mirijevskog cveta obećava da će dobiti igralište za decu. Zahvalan sam Opštini Zvezdara koja je od svojih sredstava izgradila ovo igralište i na konkretan način poboljšala kvalitet života stanovnika ovog kraja. To i jeste suština politike – da građani imaju igralište, sređene ulaze, ulice, trotoare i kanalizaciju – naveo je Vesić.

Precizirao je da u tom kraju živi između 4.000 do 5.000 stanovnika.

– Potrebe stanovnika ovog kraja svakako su mnogo veće od ovog dečjeg igrališta, u koje je uloženo oko 50.000 evra. Nažalost, to su kontrasti s kojima živimo, jer imamo delove grada koji su potpuno sređeni, kao i one kojima nedostaju najosnovnije stvari za život – poput vodovoda, kanalizacije ili dečjih igrališta. Ipak, nastavkom ovakvih i sličnih radova rešićemo i te probleme – ukazao je Vesić.

Jeremić je dodao da je novoizgrađeno dečje igralište potvrda nastavka dobre saradnje Opštine i Grada Beograda

– Ovo je simbolični korak u stvaranju dobrih uslova za generacije koje će živeti i stvarati na Zvezdari, u Beogradu. U ovom delu grada se očekuje završetak izgradnje vrtića, dok je u planu i izgradnja osnovne škole – rekao je Jeremić i najavio dalja ulaganja u dečja igrališta.