četvrtak, 29. oktobar 2020.

Gradonačelnik Beograda: Vlada kontinuiteta znači sigurnost i dalji razvoj lokalnih sredina u Srbiji

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je premijerki Ani Brnabić, kao i članovima nove Vlade Republike Srbije i građanima Srbije, formiranje nove Vlade Republike Srbije. On je istakao da Vlada kontinuiteta znači sigurnost, stabilnost i dalji razvoj zemlje.

– Od 2012. godine Srbija stalno ide napred, razvija se, i po mnogim za građane Srbije značajnim parametrima ima uspehe na kojima joj mogu pozavideti mnoge zemlje. Kao gradonačelnik Beograda, koji je najveća lokalna samouprava u našoj zemlji, mogu da posvedočim o opredeljenosti prethodne Vlade da se dalje razvija lokalni nivo i ulaže u gradove i opštine. To je važno jer upravo je lokalni nivo prva stanica kojoj se građani obraćaju kada žele da zadovolje najvažnije potrebe. Zbog toga je nastavak ovakve politike važan za svakog stanovnika naše zemlje – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je istakao važnost saradnje lokalnog i republičkog nivoa, čiji se značaj, kao pod lupom, video tokom prethodnih meseci, kada se ceo svet borio, a i danas se bori protiv pandemije kovida-19. Prema njegovim rečima, upravo je ta saradnja donela dobre rezultate u dosadašnjoj borbi protiv virusa korona.

– Bliska saradnja republičkog i lokalnog nivoa je u interesu svih građana. Oni su to prepoznali i u velikom procentu podržali politiku predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Na taj način su nam ukazali poverenje, ali nas i pozvali na odgovornost da se upravo u bliskoj saradnji svih nivoa vlasti izborimo sa epidemijom i nastavimo da razvijamo zemlju. Naučene lekcije iz prethodnog perioda i postignuti rezultati garant su našim građanima da ćemo ovo poverenje opravdati – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da se raduje nastavku saradnje sa premijerkom Brnabić i ministrima u Vladi Srbije.

– Sjajan tim koji je premijerka okupila oko sebe, uveren sam, daće još bolje rezultate, sačuvaće stabilnost, ali i omogućiti da se uprkos nepovoljnim okolnostima u celom svetu Srbija razvija, a građani imaju sve bolji kvalitet života – zaključio je gradonačelnik.