četvrtak, 29. oktobar 2020.

Objavljen konkurs za stipendiranje učenika i studenata sa invaliditetom

Konkurs za dodelu stipendija učenicima sa invaliditetom koji pohađaju srednje škole i studentima sa invaliditetom koji pohađaju visokoškolske ustanove u Beogradu, za 2020. godinu, objavljen je danas i trajaće 15 dana, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Sekretarijat je za ove namene izdvojio 7,3 miliona dinara, te pozivam učenike i studente sa invaliditetom da konkurišu za ovu podršku Grada Beograda obrazovanju – rekao je Gak.

On je dodao da će ove godine, zbog nemogućnosti da se organizuju takmičenja na osnovu kojih su uvek do sada rangirani kandidati, drugi deo konkursa biti raspisan početkom sledeće godine.

– Novac za stipendije namenjene učenicima i studentima neće izostati ni ove godine, a ukupno ćemo za stipendije izdvojiti oko 22 miliona dinara – izjavio je Gak.

U 2020. godini biće dodeljeno 65 stipendija učenicima sa invaliditetom iz srednjih škola i studentima sa invaliditetom iz visokoškolskih ustanova, od toga 25 stipendija učenicima srednjih škola i 40 studentima. Broj stipendija ove godine povećan je za po 10, kada su u pitanju i učenici i studenti.

Učenici srednjih škola dobijaju 10 hiljada dinara mesečno, studenti 12 hiljada, a stipendije se isplaćuju u deset jednakih mesečnih rata.

O detaljima konkursa studenti i đaci mogu se informisati na sajtu Grada Beograda.