subota, 31. oktobar 2020.

Vesić: Beograd na vodi prostor za sve Beograđane

Tržni centar „Galerija” sa svojih 300.000 kvadratnih metara predstavlja najveći objekat tog tipa na na Balkanu i on je samo deo onoga što je urađeno u Beogradu na vodi, rekao je zamenik gradonačelnika u Jutarnjem programu RTS.

– Pre sedam godina ovde je bila močvara, železničke šine, ljudi su živeli u vagonima i bez kanalizacije, a ko je pokušao da prođe biciklističkom stazom često je bio meta napada pasa lutalica. Od tada do danas, zahvaljujući viziji Aleksandra Vučića, dobili smo najveći građevinski projekat u Evropi, vredan 3,5 milijardi evra. I to nije samo šoping mol, već na tom prostoru niče i Kula „Beograd”, najviša na Balkanu, koja će biti završena na jesen iduće godine i tako će Beograd nastaviti tradiciju najviših zgrada, od palate „Albanija”, preko „Beograđanke” do Kule „Beograd” – kazao je Vesić.

On je podsetio da na gradilištu Beograda na vodi trenutno radi 2.800 radnika, da je do danas prodato 768 stanova, a da se grade još 2.484 stana.

– Pored izgradnje stanova treba pomenuti i Sava promenadu koju je uredio investitor Beograda na vodi. Grad je uredio prostor od Beton hale do Brankovog mosta, a novi izgled dobili su i Hercegovačka ulica, Savski trg, Bulevar Vudroa Vilsona i centralni park. Taj deo grada postaje prostor za sve Beograđane i pokazuje koliko se naš grad ubrzano menja i gradi – kazao je Vesić.

Govoreći o jučerašnjem huliganskom napadu, kada je u autobus na liniji 95 ubačen suzavac, Vesić je izrazio nadu da će počinilac biti pronađen.

– U našim autobusima postoje kamere, snimci su uzeti i nadam se da će taj kriminalalac biti uhvaćen. Možda je za njega to bila šala, ali ugrozio je živote svih putnika jer je vozač mogao da izgubi kontrolu nad autobusom, a to je pokušaj ubistva. Vozač je heroj jer je uspeo da u takvim uslovima autobus doveze do Omladinskog stadiona, gde je i napravljen uviđaj. Nadam se da će počinilac biti pronađen i da će dobiti zasluženu kaznu – kazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je najavio i nastavak zoniranja na Novom Beogradu, podsetivši da je taj posao obavljen u blokovima 21 i 22.

– Pre nego što nastavimo moramo elektronski uneti sve površine, taj posao je već u toku i biće više parking mesta. Zone štite građane koji žive u njima, one znače uvođenje reda, baš kao što je i „Oko sokolovo” to učinilo u centru grada – istakao je Goran Vesić.