subota, 31. oktobar 2020.

Otkazana tri koncerta na ovogodišnjem 52. BEMUS-u

Zbog trenutne nepovoljne situacije sa kovidom-19, došlo je do otkazivanja tri događaja na ovogodišnjim 52. Beogradskim muzičkim svečanostima, koje su najavljene od 1. do 13 novembra u organizaciji Centra beogradskih festivala, saopštavaju iz ove institucije.

Pijanistkinja Marta Argerič otkazala svoj dolazak u Beograd, na preporuku ličnog lekara da ne putuje za vreme trenutne epidemiološke situacije. Nažalost, iz ovog razloga otkazan je koncert na Svečanom otvaranju 52. Beogradskih muzičkih svečanosti, koji je bio zakazan za nedelju, 1. novembar, kada je čuvena pijanistkinja trebalo da nastupi u Kolarčevoj zadužbini uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS-a sa dirigentom Luisom Gorelikom. Ovom prilikom bilo je planirano i izvođenje dela nedavno preminule kompozitorke Isidore Žebeljan. Ulaznice za koncert Marte Argerič i Simfonijskog orkestra RTS-a mogu se zameniti ili se novac može povratiti na blagajni Kolarca od utorka, 3. novembra.

Koncert gitarskog kvarteta „40 Fingers” na programu BEMUS-a, koji je trebalo da se održi u Kombank dvorani 4. novembra, otkazan je se zbog nemogućnosti umetnika da iz epidemioloških razloga doputuju iz Italije. Za sve informacije o novom datumu koncerta ovog sastava i zameni ulaznica posetioci se mogu obratiti isključivo kancelariji Gitar art festivala putem imejl adrese: office@gaf.rs.

Koncert Big benda RTS-a sa solistima, koji je trebalo da se održi 6. novembra u okviru programa 52. BEMUS-a u Kolarčevoj zadužbini, otkazan je usled procenjenog rizika koji bi donela realizacija. Bilo je planirano da pred beogradsku publiku, osim Big benda RTS-a, izađu i pijanista Peter Rajter, saksofonista Frančesko Santuci, trombonista Samuel Blaser i trubač Martin Auer. Programom su bili predviđeni odlomci iz opere „Toska” Đakoma Pučinija, u posebnim aranžmanima.

Već kupljene ulaznice za koncert se mogu zameniti za bilo koji program na festivalu ili se novac može povratiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.