utorak, 10. novembar 2020.

Hitno rešavanje problema neprijatnih mirisa u Čukaričkom rukavcu

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović izjavila je danas da je vodni inspektor ovog sekretarijata, nakon prijave građana na neprijatne mirise u Čukaričkom rukavcu, obavio vanredan nadzor na ovoj lokaciji.

– Tom prilikom Agenciji za zaštitu životne sredine naloženo je vanredno uzorkovanje vode Topčiderske reke. Rezultati su ukazali na povećan raspad organskih materija do koga dolazi usled izlivanja fekalno-sanitarnih voda, a jedan od uzroka može biti i neadekvatno ispuštanje septičkih jama.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić uputio je apel nadležnim organima za hitno rešavanje ovog problema, zbog čega će vodna inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove i predstavnici JVP „Srbijavode” u četvrtak, 12. novembra, obići Čukarički rukavac radi rešavanja problema – čišćenja mulja i omogućavanja protoka vode – istakla je Sonja Božović.

Ona je dodala da će, osim toga, vodni inspektor u saradnji sa Mobilnom ekotoksikološkom ekipom Gradskog zavoda za javno zdravlje 13. novembra ponovo obići lokaciju, kada će se obaviti ciljana ispitivanja vode.