nedelja, 29. novembar 2020.

Vesić: Zahvaljujući crkvi, naselje Gaj u Barajevu dobija ambulantu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je u naselju Gaj u opštini Barajevo radove na budućoj ambulanti sa odeljenjem opšte prakse i pedijatrije na zemljištu Srpske pravoslavne crkve. Buduća ambulanta nalaziće se u okviru Misionarskog centra Crkvene opštine Barajevo, odnosno Eparhije šumadijske, koji je izgrađen 2013. godine. Ovde je smeštena i Predškolska ustanova „Poletarac”, kao i Muzička škola „Davorin Jenko”.

Vesić je pojasnio da je i objekat ambulante izgradila crkvena opština od svog novca na zemljištu Srpske pravoslavne crkve, te da će ga ustupiti na korišćenje Domu zdravlja Barajevo.

– Primer koji daje sveštenik Vido Milić je redak, ali se nadam da će takvih primera biti više. Obdanište je izgradila crkva i dala nam ga na korišćenje, a sada se gradi i ambulanta. Grad Beograd će pomoći Opštini Barajevo da se završi i ovaj objekat – naglasio je Vesić.

Kako je naveo, svaka nova ambulanta je veoma značajna, naročito sada kada se izdvajaju posebne ambulante za kovid.

– Ovo naselje ima oko 5.000 stanovnika, koji sasvim sigurno imaju potrebu za ambulantom. Ambulanta će rasteretiti Dom zdravlja Barajevo, jer će se ovde rešavati veći deo zdravstvenih problema građana – rekao je Vesić.

U blizini ambulante biće urađen i objekat Centra za socijalni rad Barajevo, kao i škola za decu sa invaliditetom, dodao je on.

– Ulažemo mnogo u ovo naselje, u ono što je ovom stanovništvu potrebno, kako bi i ovi ljudi imali jednake uslove života kao i drugi građani Beograda – zaključio je Vesić.

Protojerej stavrofor Vido Milić naglasio je da je uloga crkve da doprinosi zdravijim i boljim uslovima života građana.

– Zahvaljujući Gradu Beogradu i lokalnoj samoupravi nastavićemo radove i nadamo se da ćemo ih u najskorije vreme privesti kraju. Na taj način obezbedićemo kvalitetniju zdravstvenu zaštitu stanovnika ovog dela grada – rekao je protojerej stavrofor Vido Milić.