ponedeljak, 11. januar 2021.

Radojičić: Beograd se dobro spremio za ove snežne padavine

Beograd se dobro spremio za ove snežne padavine, radilo se tokom cele noći, a i trenutno je na terenu veliki broj radnika i mehanizacije, kako Zimske službe „Beograd-puta”, tako i ostalih gradskih komunalnih preduzeća, rekao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić za TV Pink. 

– U toku poslednja 24 sata posuto je 1.230 tona soli, na terenu je 350 radnika iz JKP „Zelenilo – Beograd” i 450 iz JKP „Gradska čistoća”, koji rade u tri smene. Na terenu je 24 kamiona „Beograd-puta” više nego prethodnog dana – rekao je Radojičić.

On je naveo da ima delova grada koji još nisu očišćeni, kao što su podavalska sela, delovi Barajeva i Kosmaj, te da se na tome radi.

– Kada je u pitanju gradski prevoz, skraćene su linije 407 i 312, dok ostale linije funkcionišu normalno. U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za javni prevoz, „Beograd-puta”, kao i sa nadležnima iz komunalnih preduzeća. Dogovaramo se, organizujemo i dajemo svoj maksimum da grad funkcioniše. U ovom trenutku sam zadovoljan kako se cela situacija odvija – istakao je Radojičić.

Govoreći o vakcinaciji protiv kovida-19, gradonačelnik je istakao da je srećan što je počela vakcinacija zdravstvenih radnika, kao i da će se i on naravno vakcinisati jer je to jedina prava i borba i pravi način da se zaštitimo od ove strašne bolesti.

– Ja sam gradonačelnik, ali sam pre svega lekar i saosećam sa svojim kolegama kojima je izrazito teško u ovom trenutku. Oni se posle deset meseci iscrpljujućeg rada i dalje bore za svaki život i leče svoje pacijente. Najvažnije je da se oni vakcinišu i radujem se tome. Brinem o svakom zdravstvenom radniku, kao i svi drugi ljudi u ovoj zemlji i ovom gradu, jer su oni naši heroji. Vakcina je svetlo na kraju tunela i zato je važno da svi dobiju prave informacije o značaju vakcinacije – istakao je gradonačelnik Radojičić.