subota, 16. januar 2021.

Nastavlja se „Zimska kampanja” dobrovoljnog davalaštva krvi

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je građane da i naredne nedelje daju krv, što mogu da učine u prostorijama ove ustanove u Svetog Save 39, radnim danima od 7 do 19, kao i subotom i praznicima od 8 do 15 sati. „Zimska kampanja” je u toku, tako da će se u ponedeljak, 18. januara, transfuziološki autobus nalaziti ispred Opštine Zvezdara od 11 do 16 časova, a u utorak, 19. januara, u istom vremenskom periodu kod Starog Merkatora u Novom Beogradu i ispred Doma zdravlja u Požeškoj ulici na Banovom brdu. 

U sredu, 20. januara, krv se može dati u naselju Stepa Stepanović, od 11 do 16 sati, kao i na Zvezdari, JKP „Gradska čistoća”, od 9 do 14 sati i u Policijskoj upravi za Grad Beograd na Paliluli u istom vremenskom periodu. U četvrtak, 21. januara, akcija je organizovana u Novom Beogradu, Dom zdravlja „Novi Beograd”, Ulica maršala Tolbuhina 30, od 11 do 15 sati, kao i na Starom gradu, direkcija GSP „Beograd”, od 9 do 14 časova. U petak, 22. januara, krv se može dati u Novom Beogradu, „Džambo Supervero”, od 11 do 16 časova, i u isto vreme na Čukarici, „Ada mol”. Akcije su organizovane i tokom sledećeg vikenda i to: u subotu, 23. januara, ispred novobeogradskog „Imo autlet centra” od 11 do 16 časova i na Vidikovcu ispred Crkve svetog preobraženja Gospodnjeg od 9 do 14 časova. U nedelju, 24. januara, krv se može dati u transfuziološkom autobusu u „Zemun parku” od 12 do 16 sati.  

„Uvek je pravo vreme da učinite prvi korak. Postanite davalac krvi. Pridružite se zajedničkoj borbi za život”, navedeno je u saopštenju iz ovog instituta.