utorak, 19. januar 2021.

Radojičić: Na Beogradskom sajmu do sada vakcinisano oko 1.300 Beograđana

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ocenio je danas da je zadovoljan kako funkcioniše početak masovnije vakcinacije u glavnom gradu, a prema trenutnim podacima vakcinisano je oko 1.300 ljudi.

– Imamo 24 punkta, 12 lekara koji rade, sve dobro funkcioniše i raduje me veliko interesovanje za vakcinaciju. Građani moraju da imaju ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu. Procedura je takva da se građani najpre upišu, potom idu na lekarski pregled, nakon toga da se registruju, što obavlja IT služba, i zatim sledi vakcinacija. Procedura otprilike traje petnaest minuta, a isto toliko građani ostaju i nakon vakcinacije – naveo je u izjavi za „Beogradsku hroniku” na jednom od najvećih punktova za vakcinaciju na Beogradskom sajmu.

Gradonačelnik je rekao da će se već sutra vakcinacija obavljati od 10 do 19 časova, a trebalo bi da građani dolaze po dobijenim terminima, kako je i inače zamišljena čitava procedura.

– Ljudi su strpljivi i nema zastoja. Parking na sajmu je besplatan i tako će sigurno biti do kraja ove nedelje. Tražimo odobrenje da bude i dalje tako, ali je važno da ne bude zloupotreba, te da parking služi samo za ljude koji dolaze da se vakcinišu – naglasio je Radojičić, dodajući da je za ponos kako se Beograđani uopšte u ovoj teškoj situaciji ponašaju.

Uz ovaj na sajmu, definisano je još šesnaest punktova u zavisnosti od potreba.

– Grad se obavezao da ih osposobi u roku od nekoliko dana ako zatreba. Domovi zdravlja takođe imaju svoju funkciju, tako da će ako bude potrebe i oni biti aktivni – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je trenutno prioritet pomoć starijim sugrađanima, bilo za registraciju i zakazivanje pregleda ili za prevoz do mesta za vakcinaciju. Kol centri po opštinama i centralni, gradski vode računa o tome, dodao je gradonačelnik, precizirajući da je juče 90 operatora bilo aktivno, te da su ostvarena 4.093 poziva.