sreda, 20. januar 2021.

Nikodijević: Dobar odziv građana za vakcinaciju, postupak protiče bez problema

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je jutros sa Beogradskog sajma da je odziv građana za vakcinaciju protiv virusa korona dobar, te da ceo postupak protiče bez problema. 

On je za TV Pink istakao da je u toku jučerašnjeg dana vakcinisana 1.241 osoba. 

– Grad Beograd je opremio Halu 11 Beogradskog sajma gde ima dovoljno kabina za preventivne lekarske preglede, nakon kojih se ide u deo za vakcinaciju i na kraju se odlazi u čekaonicu gde primaoci treba da se zadrže oko 15 minuta – precizirao je Nikodijević. 

On je istakao da Grad Beograd pomaže Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja i Republičkom kriznom štabu kako bi imunizacija stanovništva bila efikasno obavljena. 

Pokrenuto je, prema njegovim rečima, 17 kol centara putem kojih se građani informišu o proceduri prijave za vakcinaciju. 

– U toku jučerašnjeg dana bilo je oko 4.100 poziva iz kol centara, kao i 2.499 poziva iz E uprave u vezi sa zakazivanjem termina. Nastojimo da svim sugrađanima koji žele da se vakcinišu, to i omogućimo. Iz tog razloga organizujemo i besplatan prevoz za sve građane koji ne mogu da stignu do zakazanog odredišta. Verujem da ćemo i u narednim danima nastaviti da radimo kao u toku prvog dana – naveo je Nikodijević. 

On je podsetio da se vakcinacija, pored Beogradskog sajma, vrši na još 17 lokacija u prestonici. 

– Svaki građanin koji se prijavio preko portala E uprava dobiće SMS i poruku mejlom o mestu i vremenu vakcinacije. Na taj način su građani precizno obavešteni gde treba da dođu ili gde ćemo ih dovesti ako nisu u stanju da se sami organizuju. Upravo zbog takvog sistema, sve se odvija u najboljem redu, bez čekanja i stvaranja gužvi – istakao je Nikodijević. 

On je dodao da je veliki pobornik vakcinacije, te da se prvog dana prijavio preko portala E uprava. 

– Što pre obavimo imunizaciju stanovništva, pre ćemo se vratiti normalnom životu i oporavku zemlje u ekonomskom smislu – zaključio je predsednik gradskog parlamenta.