četvrtak, 21. januar 2021.

Poslata inspekcija u privatni vrtić „Zamak”

Gradska prosvetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka već tokom prepodneva će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića „Zamak” iz kojeg mediji danas navode da su objavljeni snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja.

– Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio „Srpski telegraf” autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Inspekcija će utvrditi činjenice a institucije će dalje obaviti svoj posao. Takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom – rekao je Gak. 

On je izjavio da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

– To ništa ne znači za sada. U daljim odlukama vodićemo se isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole – poručio je Gak.

On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

– Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, jer ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci –  zaključio je Gak.