subota, 23. januar 2021.

U procesu vakcinacije najstarijima pomažu i gerontodomaćice

U narednih nekoliko dana više od 2.300 korisnika usluge „Pomoć u kući” preko gerontodomaćica biće obavešteni o procesu imunizacije, a ukoliko budu zainteresovani, biće im pružena pomoć pri prijavi na portalu E-uprava, kao i prilikom odlaska na mesto imunizacije, istakla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević za Tanjug.

– Sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i uz njihovu podršku i nalog, zaposleni u Gerontološkom centru Beograd će kontaktirati sa svim korisnicima usluge „Pomoći u kući” – izjavila je Stanisavljevićeva, dodajući da će za teško pokretljive i nepokretne korisnike biti omogućena, u saradnji sa domovima zdravlja, imunizacija u njihovim kućama.

– Važno je da vodimo računa o tim korisnicima koji su sami. To su uglavnom staračka, samačka domaćinstva, deca su im u inostranstvu, tako da na taj način želimo da pomognemo i onima koji nemaju bliže srodnike uz sebe i pokažemo im da Grad Beograd vodi računa i o njima – navela je gradska sekretarka.

Nakon obaveštenja o procesu imunizacije i prijave onih koj to žele, svaki korisnik će biti u obavezi da sa svojim izabranim lekarom proveri svoje zdravstveno stanje i izabere vakcinu, kaže Stanisavljevićeva.