sreda, 10. mart 2021.

Novi park u Altini po savremenim standardima

Radovi na izgradnji parka površine od sedam hiljada kvadrata u Ulici Justina Popovića u naselju Altina, koji su počeli krajem januara, odvijaju se po utvrđenom planu, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Park je projektovan kao prostor ograđen metalnom ogradom koji je bezbedan za sve korisnike i u svim vremenskim uslovima. Poseban akcenat dat je na javno osvetljenje i otvorenost prostora bez zaklanjanja parkovskih aktivnosti, a popločani delovi parka su od neklizajućih materijala.

Moderan parkovski kompleks će imati igraonice, teretanu za rekreaciju odraslih, prostor za sportske sadržaje i društvene igre, zelenilo, pešačke staze, klupe, natkrivene setove za odmor, javnu česmu i fontanu u centralnom delu.

Park je projektovan kao površina sa pripadajućom infrastrukturom – vodovodom, kanalizacijom, javnom rasvetom i sistemom za zalivanje i pranje. U okviru parkovskog kompleksa posebno se vodi računa o nesmetanom kretanju i pristupu osobama sa invaliditetom i starijim osobama, kao i o bezbednosti dece.

Projekat za uređene nove zelene oaze u naselju Altina pokrenula je Gradska opština Zemun u cilju urbanizacije ovog naselja.