četvrtak, 8. april 2021.

Vesić: Grad Beograd omogućio vakcinaciju učesnika biciklističke trke Beograd–Banjaluka

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas vakcinaciji biciklista iz Republike Srpske, Severne Makedonije i Srbije u Hali 3 Beogradskog sajma pred Međunarodnu biciklističku trku Beograd–Banjaluka, koja će startovati 22. aprila. 

– Beograd ima mnogo značajnih sportskih takmičenja, ali nama je najdraža biciklistička trka Beograd–Banjaluka. Ova trka povezuje dva bratska grada gde isti narod živi. Trudimo se da sarađujemo sa Republikom Srpskom kao što sarađuje i Beograd sa Banjalukom. Ove godine će biti ponovo održana biciklistička trka i startovaće sa Trga republike. Održali smo je i prošle godine iako nije bilo vakcina, ali su se organizatori potrudili da se poštuju sve mere s obzirom da biciklisti voze sami i da je minimalna mogućnost da se zaraze. Ponudio sam prijateljima iz biciklističkih saveza Srbije i Republike Srpske da se organizuje vakcinacija biciklista – precizirao je Vesić.

On je dodao da će im ovo pomoći za druga takmičenja, jer će moći da učestvuju na njima, a neki od njih biće i na Olimpijadi, ali u svakom slučaju, poručio je Vesić, vakcinacija će ovu trku učiniti sigurnom.

– Zadovoljan sam i ponosan što su ovde u Beogradu ne samo biciklisti iz Srbije nego i iz Republike Srpske i Severne Makedonije. Ovo je nastavak politike koju vodi Srbija, a to je da osim što vakciniše sopstveno stanovništvo, pomaže i građanima susednih država jer na taj način štitimo jedni druge – kazao je Vesić.

Direktor trke Vladimir Kuvalja je naveo da je Srbija jedina zemlja u regionu koja je pružila mogućnost da se vakciniše svako ko želi. 

– Grad Beograd i gospodin Vesić pružili su nam priliku da se i naši biciklisti iz Republike Srpske, ali i Severne Makedonije i Srbije, odnosno svi učesnici trke vakcinišu. Ovo je veliki i dobronameran čin za nas i ponosni smo na Beograd i Srbiju. Prošlogodišnja trka je prošla bez problema, a sa ovom vakcinacijom će se izbeći i budući mogući problemi – naglasio je Kuvalja. 

Sergej Maksimović, najbolji biciklista iz Republike Srpske, istakao je da je vakcinacija protekla odlično i zahvalio Gradu Beogradu i Srbiji koji su pružili mogućnost da se ona obavi.