četvrtak, 8. april 2021.

Gradonačelnik Radojičić obišao opštinu Barajevo i s rukovodstvom razgovarao o najvažnijim projektima za bolji život građana

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas opštinu Barajevo gde je razgovarao s rukovodstvom ove opštine i obišao gradilišta sportske hale i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj. Kako je u izjavi za Beoinfo tom prilikom precizirao, najviše je bilo reči o tome šta je u prethodnom periodu urađeno, ali i o aktuelnim radovima i budućim planovima u ovoj prigradskoj opštini.

– Možemo da apostrofiramo da je na teritoriji Barajeva izgrađeno sto kilometara puteva, urađena je rekonstrukcija dva kanala reka koje su potencijalno mogle da prave probleme u slučaju većih padavina. Pored jednog od kanala uređeno je i šetalište. Jedan od najznačajnijih aktuelnih projekata jeste izgradnja sportske hale koja će se odvijati u tri faze i gde su trenutno u toku radovi na prvoj fazi. Vrednost investicije sportske hale je više od trista miliona dinara. Velika je važnost ovog projekta jer će u tom objektu građani Barajeva moći da se bave sportom. U planu je takođe i da se napravi sportski centar sa bazenom, što će biti važno za klubove koji će tu moći da dolaze na pripreme. Jedno od važnih pitanja jeste i tretman otpadnih voda zbog čega smo obišli postrojenje u naselju Gaj, koje se trenutno gradi. Vrednost tih radova iznosi 125 miliona dinara – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naveo i da je bilo reči o novoj školi u Meljaku, za šta se trenutno radi idejno rešenje. Kako je precizirao, plan je da se ovaj projekat realizuje posredstvom Kancelarije za javna ulaganja. Takođe, predstoji i rekonstrukcija osnovne škole u Baćevcima, a vrednost tih radova je 28 miliona dinara.

– Posebno je važno da najavim da će se u blizini naselja Gaj graditi Centar za boravak dece sa smetnjama u razvoju, što će biti još jedan pokazatelj brige o sugrađanima – kazao je Radojičić.

On je dodao i da je dosada u Barajevu urađena rekonstrukcija oko četiri kilometra trotoara, a trenutno se radi još kilometar i po.

Obilazak Barajeva još jedna je u nizu poseta gradskim opštinama koje je gradonačelnik u prethodnom periodu inicirao, kako bi se na licu mesta upoznao sa najaktuelnijim projektima i planovima.