četvrtak, 8. april 2021.

Radojičić: Radovi na izgradnji moderne sportske hale u Barajevu napreduju – važno je da se Beograd ravnomerno razvija

U naselju Gaj u opštini Barajevo gradi se moderna sportska hala, a u planu je da se na tom mestu izgradi i veliki sportski centar sa bazenom, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV K1.

– Ovo naselje se brzo razvija. Sada se gradi sportska hala, a vrednost investicije je veća od 300 miliona dinara. U planu je i izgradnja dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju. Cilj je da građani Barajeva ovde mogu da uživaju i da se bave sportskim aktivnostima, dok je u perspektivi plan da to bude sportski centar u koji će sportisti dolaziti na pripreme – istakao je gradonačelnik i dodao da je važno da se Beograd ravnomerno razvija.

Prema njegovim rečima, prva faza radova je pri kraju, još dve treba da budu urađene, a svi radovi trenutno idu po planu.

– Trećom fazom će biti završeni bazen i prostor u kojem će sportisti biti smešteni – kazao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je posetio opštinu Barajevo kako bi na licu mesta razgovarao o problemima koje je neophodno rešiti.

– Na našim sastancima sa predstavnicima opština su i ljudi iz Uprave Grada Beograda, sekretarijata i javnih preduzeća, kako bi se problemi, tamo gde postoje, rešili što pre i na taj način popravio kvalitet života sugrađana. Koncept je da se sve opštine ravnomerno razvijaju. Važno je da prepoznamo ključne tačke u koje treba ulagati i probleme koje treba rešavati. Iako je nastupio težak period zbog pandemije virusa korona, uspevamo da održavamo trend razvoja opština, koji smo počeli pre skoro deset godina – zaključio je Radojičić.