četvrtak, 8. april 2021.

Nisi sam kad je svet onlajn

U okviru projekta „Nisi sam kad je svet onlajn”, sekretar Skupštine opštine Zemun i predsednik Saveta za bezbednost Marko Janković i policijska službenica i članica Saveta za bezbednost Isidora Radovanović posetili su danas Osnovnu školu „Petar Kočić” i tom prilikom mališanima poklonili zaštitne maske, edukativne flajere, slatkiše i sokove, saopšteno je iz Opštine Zemun.

– Cilj projekta je da se u vreme pandemije virusa korona, kada se nastava većim delom održava onlajn, učenici osnovnih škola upoznaju sa kakvim se sve opasnostima mogu sresti na internetu i kako da se zaštite. Takođe, važno je da usvoje smernice kako da se ponašaju u saobraćaju prilikom odlaska i povratka iz škole, ali i da nauče kako da se vladaju kada su sami kod kuće – kaže Janković.

Savet za bezbednost Opštine Zemun će u skladu sa epidemiološkom situacijom u narednom periodu organizovati predavanja, seminare i radionice na teme opasnosti od zloupotrebe droga, vršnjačkog nasilja, nasilja u porodici, kao i na druge teme koje se odnose na narušavanje javnog reda i mira.