ponedeljak, 12. april 2021.

Beograd dobija još jedan rekonstruisan skver

Sekretar za investicije Luka Petrović izjavio je da su radovi na rekonstrukciji skvera, koji čine ulice Birčaninova, Katićeva i Bulevar oslobođenja, u završnoj fazi, te da je vrednost radova 34 miliona dinara.

– Rekonstrukcijom površine od oko 1.400 kvadratnih metara prostor je prilagođen kretanju pešaka tako što su povećane trotoarske površine za njihovo kretanje. Zastor na kolovozu i parking mesima je urađen od sitne kamene kocke, a na trotoarima su kamene ploče – istakao je Petrović.

Prema njegovim rečima, ceo prostor oplemenjen je novim uličnim mobilijarom i sadrži osam klupa za sedenje, mesta predviđena za parkiranje bicikala, nove đubrijere. Urađena je nova ulična LED rasveta, a posađeno je devet novih stabala i izgrađene su nove zelene površine na kojima je zasađeno nisko rastinje i drveće.

Izvođač radova je, naveo je Petrović, grupa ponuđača čiji je predstavnik „Invest gradnja”, a u radovima učestvuju i JKP „Javno osvetljenje”, JKP „Beograd-put” i JKP „Gradsko zelenilo”.

Kako je dodao, u sklopu ugovora „Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora” preostalo je da se rekonstruišu sledeće lokacije: ugao Njegoševe i Maksima Gorkog, čija je rekonstrukcija počela 6. aprila, skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, ugao Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, Ulica kraljevića Marka i uređenje prostora oko Palilulske pijace.