četvrtak, 29. april 2021.

Vesić: Beogradski miliconari imaće najbolje uniforme i opremu

Grad Beograd objavio je javnu nabavku za kupovinu novih letnjih i zimskih uniformi i obuće za komunalne milicionare, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 

On je istakao da će otvaranje ponuda biti 4. juna ove godine. 

– Zakon o policiji, koji je usvojen 2018. godine, predvideo je da gradske i opštinske komunalne milicije ne mogu da nose ime policija, kao i da ne mogu da koriste tamnoplavu boju za boju uniforme. U skladu sa našim zakonskim obavezama da uniforme promenimo u roku od tri godine od dana donošenja zakona, utvrdili smo dizajn nove uniforme i raspisali tender za nabavku – rekao je Vesić.

On je dodao da procenjena vrednost tendera iznosi 157.737.000,00 dinara, bez PDV-a.

– Tokom maja raspisujemo tender za kupovinu modernog patrolnog čamca koji će zajedno sa nama koristiti i Rečna policija. U pitanju je moderni čamac sa radarima kojima se meri brzina plovila, kao i svom drugom opremom koja je neophodna da bi se kontrolisao komunalni red sa vode – najavio je Vesić.

S obzirom na to da, kako je rekao, unapred zna da će Grad Beograd biti napadnut zato što nabavlja uniforme, želi da poručim da ćemo uvek ulagati u opremu za obične ljude koji rade za grad. 

– Naša Komunalna milicija će imati dobre automobile i dobre uniforme jer u njima provode čitav dan, ali i dobru opremu kako bi mogli da rade u korist građana – rekao je Vesić.

On je objasnio da Beograd danas ima 320 komunalnih milicionara. 

– Odmah posle praznika u radni odnos stupa još 92 muškaraca i žena koji su prošli obuku Ministarstva unutrašnjih poslova. To znači da ćemo u maju imati 418 milicionara. Tokom maja na obuku u MUP odlazi još 52 kandidata koji su primljeni na konkursu, tako da ćemo jesen dočekati sa 470 pripadnika Komunalne milicije. Do kraja godine raspisujemo još jedan konkurs za prijem novih 150 milicionara. U ovo vreme sledeće godine imaćemo preko 600 pripadnika Komunalne milicije – objasnio je zamenik gradonačelnika.

On je naglasio da ovaj broj pripadnika Komunalne milicije znači da će Beograd prvi put osnovati stanice komunalne milicije u svim prigradskim opštinama, kao i većim naseljima u gradskim opštinama.

– Želimo da  pripadnici Komunalne milicije budu što bliži građanima kako bismo mogli da ih zaštitimo od bahatosti drugih i uveli komunalni red. Beograd pobeđuje – poručio je Goran Vesić.