subota, 1. maj 2021.

Gradonačelnik Radojičić čestitao Beograđanima Prvi maj – praznik rada

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je čestitku sugrađanima povodom Prvog maja – praznika rada.

– Dragi Beograđani, čestitam vam praznik rada – Prvi maj. Beograd i cela Srbija, uprkos pandemiji kovida-19, imaju čime da se ponose kada je reč o poslovnim i privrednim rezultatima. Pored neophodnih ograničenja kojima smo izloženi, kako bismo se zaštitili od širenja virusa korona, naša zemlja i njena prestonica uspevaju da održe nivo ekonomskog rasta i aktivnosti u većini profesija i delatnosti, koji je uporediv sa najrazvijenijim ekonomijama sveta – istakao je gradonačelnik. 

On je dodao da se sada svaka opština i svaki deo Beograda transformišu, unapređuju i grade.

– Svi mi u Gradskoj upravi, ali i na nacionalnom nivou, dajemo svoj maksimum kako bi se obezbedili uslovi za nesmetan razvoj svih grana privrede i industrije, uvek pazeći da se prava radnika čuvaju i poštuju. Principi i načela za koja su se borili, pa i stradali, radnički aktivisti vek i po unazad, i dalje će biti načela koja nas vode u bolju budućnost – naglasio je Radojičić. 

On je kazao da bi, delujući uravnoteženo i planski, građani trebalo da čuvaju prirodu i životnu sredinu kako bi i onima koji će raditi posle njih ostavili dovoljno resursa i zdravo životno okruženje. 

– Zato ovom prilikom molim sugrađane da tokom proslave praznika budu odgovorni prema svom zdravlju, poštujući sve važeće epidemiološke mere, ali i odgovorni prema beogradskim izletištima, šumama i zelenim površinama, koje i posle prvomajskih praznika treba da ostanu isto tako lepe kao što smo ih zatekli. Konačno, želim nam svima da radeći zajedno učinimo i sledeći Prvi maj još većim praznikom naših pojedinačnih uspeha, koji sabrani stavljaju Beograd na mapu razvijenih evropskih i svetskih metropola – zaključio je gradonačelnik Radojičić.