subota, 1. maj 2021.

Radojičić: Komunalna milicija danas kontrolisala poštovanje epidemioloških mera, građani se uglavnom pridržavali

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je za RTS da je danas 11 ekipa Komunalne milicije kontrolisalo pridržavanje epidemioloških mera u gradu, s obzirom na to da se Prvi maj – praznik rada, tradicionalno obeležava porodičnim okupljanjima na izletištima.

– U zatvorenom prostoru ljudi su se gotovo potpuno pridržavali mera, a na otvorenom, s obzirom na stav da je tu manji rizik od zaražavanja, komunalni milicionari su skretali pažnju i govorili ljudima da se čuvaju. Naša preporuka je bila da se okupljaju porodice – istakao je Radojičić.

Ponosni smo na to kako se vakcinacija odvija u Beogradu, naveo je gradonačelnik i dodao da je vakcinisano više od 43 odsto građana, dok je preko 32 procenta revakcinisanih.

– U petak, subotu i nedelju će biti vakcinisan nešto manji broj građana, što je i razumljivo, jer su mnogi tokom praznika otputovali van Beograda. Vakcinisani su oni koji su imali zakazane termine i oni koji su insistirali da se vakcinišu. Od ponedeljka nastavljamo vakcinaciju po ustaljenim procedurama. Plan je da se, u dogovoru sa Kriznim štabom, i u nekim od najvećih tržnih centara u Beogradu otvore punktovi za vakcinaciju. Suština je da svim ljudima koji žele da se vakcinišu to i omogućimo – rekao je gradonačelnik Radojičić.

On je ponovio da su vakcine efikasne i bezbedne, te naveo da postoje novi podaci koji pokazuju da oni koji su vakcinisani sa velikom sigurnošću ne prenose virus.