nedelja, 2. maj 2021.

Vesić prisustvovao jutarnjoj vaskršnjoj liturgiji u Hramu Svetog Save

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je jutarnjoj vaskršnjoj liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru, koju je služio patrijarh srpski Porfirije.

Vesić je pre početka liturgije pravoslavnim vernicima, patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu SPC čestitao Vaskrs.

– Naš narod je uvek imao veru i nadu da posle golgote i stradanja dolazi vaskrsenje. Bez te nade Stefan Nemanja ne bi stvorio moćnu srpsku državu, bez vere ne bi Sveti Sava stvorio našu crkvu i postavio osnove obrazovanja. Bez tog uverenja despot Stefan Lazarević ne bi napravio moćan Beograd. Bez narodnog vaskrsenja ne bi bilo moderne Srbije. Veličina jednog naroda se ogleda u tome koliko je sposoban da ustane i da ponovo postane veliki. Danas mi u Srbiji u 21. veku osećamo da smo uspeli da posle svih razaranja u 20. veku ponovo stanemo na noge, podignemo naš narod, ponovo podignemo našu Srbiju i prisustvujemo vaskrsu Srbije i Beograda. Naši temelji su u našoj tradiciji, a naša snaga u spoju tradicije i modernosti – poručio je Vesić.