nedelja, 9. maj 2021.

Mobilni autobus za vakcinaciju danas ispred TC „Big” u Rakovici

Prvi mobilni autobus za vakcinaciju u Srbiji biće svakog dana na drugoj lokaciji. U petak smo krenuli iz Obrenovca, juče smo bili na Adi Ciganliji, a danas smo u Rakovici ispred Tržnog centra „Big”, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Prema njenim rečima, mobilni autobus će biti od 10 do 17 časova na ovom mestu gde vlada veliko interesovanje za vakcinaciju. Građanima je na raspolaganju „sinofarm” vakcina.

– Ovim autobusom možemo stići do svakog mesta, svakog sela u Beogradu, svakog čoveka koji želi da se vakciniše. Juče se na Adi Ciganliji vakcinisalo više od 114 osoba, uglavnom mlađe populacije. Ljudi koji su došli da uživaju u prirodi i videli ovaj autobus, nisu mogli da veruju da tako nešto postoji. Mi smo jedinstveni u ovom delu Evrope kada su u pitanju ove inovacije, čime pokazujemo da brinemo o ljudima. Želimo da punktovi za vakcinaciju budu dostupni jer imunizacijom jedino možemo da pobedimo ovaj virus – rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je podsetila da je Republika Srbija zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću obezbedila dovoljan broj vakcina.

– Ovo je autobus GSP-a koji je prema preporukama i standardima Gradskog zavoda za javno zdravlje preuređen u punkt za vakcinaciju. Ovde uvek može da radi lekarska ekipa kao na bilo kom mestu gde se vakcinacija već obavlja. Imamo delove gde se vrši prijavljivanje, lekarski pregled, sama vakcinacija, a na kraju ispred autobusa obezbeđen je deo u vidu čekaonice gde osoba treba da sačeka određeno vreme posle vakcinacije. Pored toga, u autobusu je obezbeđen protok vode i frižideri koji se napajaju putem agregata, čime se omogućava bezbednost vakcina – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je najavila da će se ovaj autobus svakog vikenda naći na nekoj pešačkoj zoni, sutra će biti u opštini Barajevo, prekosutra u Lazarevcu.  

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić pozvao je ovom prilikom sve građane Rakovice i Beograda da dođu i da se vakcinišu, kako bi zajedno pobedili ovaj virus.