nedelja, 9. maj 2021.

Vesić: Završavaju se vrtići i počinje izgradnja novih, za tri godine izgradićemo 25 vrtića

Kada budemo završili sve planirano, za tri godine izgradićemo 25 vrtića. U novijoj istoriji Beograda nije se dogodilo da bude izgrađeno 25 novih vrtića, a liste čekanja sada skoro i da nema, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV Pink.

– Prošle godine počeli smo, a u ovom trenutku smo ili izgradili ili gradimo osam vrtića. Završili smo vrtić u Surčinu, narednih meseci privodimo kraju izgradnju vrtića u Krunskoj ulici na Vračaru, zatim radi se vrtić u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, u Belom polju u Obrenovcu, u Patrijarha Pavla, u Novogradskoj u Zemunu, počinjemo da radimo vrtić na Bežanijskoj kosi, a u narednih mesec dana počećemo da radimo vrtić u Bloku 62. Pre desetak dana smo raspisali tender za izgradnju novih vrtića koje ćemo graditi tokom ove godine. To su vrtići u naselju Braće Jerković, Mirijevu, na levoj obali Dunava, pored samog doma zdravlja koji se upravo oprema, na Miljakovcu 3 u Stepojevcu, u Mladenovcu i Sremčici. Sledeće godine planiramo izgradnju još deset vrtića. Kada to budemo završili, za tri godine ćemo u Beogradu izgraditi 25 vrtića, što se nije desilo u novijoj istoriji Beograda – rekao je Vesić.

On je naveo da danas u beogradske vrtiće ide skoro 79 hiljada dece i podsetio da je 2013. godine u vrtićima boravilo oko 47 hiljada mališana. 

– Tada su se vrtići naplaćivali duplo skuplje, te smo roditeljima morali da vraćamo novac. Do sada je Grad Beograd vratio 3,5 milijardi dinara, a za taj novac smo mogli da izgradimo 17 ili 18 vrtića. Vratili smo novac i gradimo novih 25 vrtića – rekao je Vesić.

On je dodao da, kada se bude završilo ovih osam vrtića, koji su pri kraju, u njima će biti mesta za oko 1.100 dece, i da više neće biti liste čekanja za mesto u vrtiću u Beogradu.