nedelja, 16. maj 2021.

Besplatna pomoć roditeljima 24/7: Savetovalište „HaloBeba” po „Smart siti” konceptu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić jutros je za TV Pink prilikom svoje posete Savetovalištu „HaloBeba” najavio dvomilioniti poziv ovom centru. Savetovalište „HaloBeba” se nalazi u okviru Gradskog zavoda za javno zdravlje za pomoć i podršku trudnicama, porodicama sa novorođenim bebama i malom decom.

Gradonačelnik Beograda je ovom prilikom istakao da ovaj kol-centar radi 24 sata dnevno već dvadeset godina.

– Juče, 15. maja, proslavili smo i Međunarodni dan porodice. Danas sam obišao ovo savetovalište, gde sam sa vrednim operaterima i medicinskim osobljem koji neumorno rade svakog dana, razgovarao o najčešćim pitanjima koje ovaj centar dobija, a tiču se svega što bi novopečene roditelje moglo da interesuje u vezi sa negom i podizanjem deteta, dečjim bolestima, vakcinacijom. Sada su posebno aktuelna pitanja koja se odnose na vakcinaciju, da li žene koje doje decu mogu da se vakcinišu, kako da se deca i porodilje najefikasnije zaštite u ovom periodu pandemije virusa korona – izjavio je gradonačelnik Radojičić.

On je istakao da ovaj centar na više načina pomaže roditeljima.

– Postoji mogućnost da roditelji i staratelji i preko imejla pošalju svoja pitanja ili preko nove aplikacije na android mobilnom telefonu. To su sve mogućnosti za koje se Grad Beograd strateški opredeljuje u okviru „Smart siti” koncepta, čijom realizacijom pomažemo da komunikacija korisnika, odnosno naših sugrađana i ove službe bude što efikasnija i na čijoj važnosti uvek insistiramo. Pametan grad je uvek onaj grad koji lako ponudi rešenje za probleme svojih sugrađana. Važno je da roditelji imaju tačne i pravovremene informacije, kako bi na pravi način odgajali svoju decu – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Osvrćući se na rad „pametnih tehnologija”, on je iskazao zadovoljstvo jer je razvijena platforma kao što je „HaloBeba”.

– Grad Beograd će nastaviti da osluškuje potrebe i zahteve roditelja, da unapređuje postojeće i razvija nove, brze i „pametne” usluge. Posebno u ovim izazovnim vremenima kada je podrška roditeljima još potrebnija – naveo je gradonačelnik Radojičić i dodao da Grad Beograd za „HaloBeba” centar godišnje izdvaja deset miliona dinara.