ponedeljak, 17. maj 2021.

Uređuje se šetalište „Lazaro Kardenas” u Bloku 44

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji šetališta „Lazaro Kardenas” u Novom Beogradu, dužine oko četiri i po kilometra, koje povezuje blokove 45, 44 i 70, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Pink. 

– Rekonstrukciju ovog šetališta predložio je 2019. godine predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a Vlada je izdvojila trista miliona dinara. Ostatak novca, više od trista miliona dinara, obezbedio je Grad Beograd, tako da građani koji žive u blokovima 44, 45 i 70 treba da znaju da rekonstrukciju radi Grad Beograd uz pomoć Vlade Srbije i da niko drugi ne učestvuje u ovom projektu – rekao je Vesić.

U okolini šetališta, koje se izdvaja svojom lepotom, živi oko 35, možda i 40 hiljada ljudi, precizirao je Vesić.

– Završili smo kompletno šetalište u Bloku 45, gde se sada nalazi šest novih dečjih igrališta, saobraćajni poligon, novi tereni, dve teretane na otvorenom. Na ovom prostoru je zasađeno 235 novih stabala, a postavljene su i 152 nove klupe – rekao je Vesić. 

On je dodao da se sada obavljaju radovi na šetalištu u Bloku 44. 

– Radimo novo dečje igralište, rekonstruisaćemo četiri postojeća, uradićemo teretanu na otvorenom, saobraćajni poligon, saniraćemo košarkaški teren, kao i teren za boćanje, a zasadićemo i nova 53 stabla. Ukupna vrednost radova je oko 150 miliona dinara i do 15. decembra očekujemo da radovi budu završeni – objasnio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Istovremeno, dodao je on, priprema se i projekat za Blok 70, gde bi trebalo da radovi krenu na proleće. 

– To znači da ćemo tokom 2022. raditi i deo u Bloku 70, nakon čega će čitavo šetalište „Lazaro Kardenas” biti završeno. Prednosti nakon rekonstrukcije će biti bolji životni standard i veća cena stanova. Sve što je tamo urađeno sprovelo je Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” – zaključio je Vesić.