petak, 25. jun 2021.

Vesić zajedno s građanima i investitorom traži rešenje za objekat u izgradnji u Bloku 37

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i nadalje će voditi pregovore između stanara i investitora u Bloku 37, ali je naglasio da ta pozicija nije laka jer s jedne strane treba da se zaštite građani, za koje misli da su u pravu, a sa druge investitor ima sve potrebne dozvole za zgradu kakva je projektovana. 

– Takvoj zgradi, tog gabarita nema mesta na toj lokaciji i mislim da su građani u pravu. Objekat od osam spratova zaklonio bi sve niže zgrade u okruženju. S druge strane, u Beogradu se „živi” od investitora, odnosno gradi se i grad se razvija. U ovoj situaciji moja pozicija je nezahvalna, a kao što možete da vidite za sada sam uspeo da postignem da nema novih sukoba, protesta, incidenata kakvi su mogli da se dogode. Dobro je da na 40 stepeni napolju ne stoje ni radnici ni nezadovoljni građani – rekao je Vesić za Studio B. 

On je izrazio nadu da će se u narednom periodu naći rešenje, te da je već značajno to što nema sukoba i što su seli za isti sto da razgovaraju.  

– Rešenje mora da bude takvo da se zaštite interesi grada da se i nadalje razvija, interesi građana u smislu da komfor života u Bloku 37 ne bude narušen, kao i interes investitora, odnosno da mu se omogući investiranje na ovom ili na nekom drugom mestu – istakao je Vesić.