petak, 25. jun 2021.

Suzbijanje odraslih formi komaraca

JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine sprovešće sutra mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 20 do 24 sata i obuhvatiće Sunčani breg, Straževicu, Kijevo, Pinosavu i Avalu, Zuce, Beli potok, Sopot – Drlupa, Rogača, Sopot – Dučina, Stojnik, Babe, Parcane, Sopot – Guberevac, Slatinu, Sibnicu, Sopot – Nemenikuća, Đurince uz Kosmaj, Šuplju Stenu, Trešnju, Ralju, Kanarevo brdo, Miljakovac 1 i 2, Miljakovac 3, Resnik 1, Resnik 2, Resnik 3, Železnik 1, Železnik 2, Železnik 3, Sremčicu 1, Sremčicu 2, Sremčicu 3, Sremčicu 4, Sremčicu 5, Rupčine i Bele vode.

Takođe, tretman suzbijanja odraslih formi komaraca predviđen najavljen je i za večeras.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd – Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. 

Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristiti prema uputstvu proizvođača. Tretmani će se sprovesti uređajima sa zemlje: dimnim generatorom za termalno zamagljivanje – VECTOR FOG H500F, IGEBA TF 95 i ULV Aerosol Generator IGEBA, tip U 15 HD-M.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.