petak, 25. jun 2021.

Izmena režima rada pojedinih tramvajskih linija

Zbog radova na zameni tramvajske skretnice, koje će izvoditi OJ „Elektrograđevinska operativa” GSP „Beograd”, u Bulevaru kralja Aleksandra od subote, 26. juna u 00.30 časova, do 28. juna u 3.30 časova, menja se režim rada pojedinih linija javnog prevoza. 

U subotu i nedelju celodnevno se ukidaju tramvajske linije 5, 6 i 14, a tramvaji na liniji 7 saobraćaće na relaciji Omladinski stadion – Blok 45, sa oznakom 7L, navedeno je u saopštenju iz ovog preduzeća. Tramvajska linija 10 se pojačava.

Na relaciji Vukov spomenik – Ustanička uspostavlja se autobuska linija 6A. Trasa linije 6A je sledeća: Vukov spomenik – Kraljice Marije – Bulevar kralja Aleksandra – terminus „Ustanička”. Vozila će vršiti promenu smera kretanja na sledeći način: Bulevar kralja Aleksandra – Ruzveltova – Kraljice Marije. 

Dolazno-polazno stajalište za liniju 6A (kod Vukovog spomenika) je u Ulici kraljice Marije, zajedno sa linijama 32, 66 i EKO1. Privremeno se ukida stajalište „Vukov spomenik /Bulevar kralja Aleksandra/”, u oba smera, za tramvajske linije  5, 6, 7 i 14. Vozila sa linije 6A saobraćaće tramvajskom bašticom i koristiće postojeća tramvajska stajališta duž trase.