sreda, 15. septembar 2021.

Srpska zastava na ustanovama socijalne zaštite

Na svim ustanovama socijalne zaštite u Beogradu danas su istaknute zastave povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. Ona je istakla da je ponosna zbog toga, kao i svi naši građani, podsećajući da se ovaj dan praznuje na inicijativu predsednika Srbije, kao i da se njime obeležava proboj Solunskog fronta.

– Na svim ustanovama socijalne zaštite istaknute su srpske zastave. To je način da svi zajedno obeležimo veliki dan iz naše istorije i veliki praznik naše države. Osim na javnim objektima, primetno je da su i građani na privatnim objektima istakli srpske zastave. Primećivali smo ranije da je to normalno u svetu, zbog čega sam veoma ponosna što i Srbija to napokon ima – istakla je Nataša Stanisavljević za Studio B.

U ustanovama socijalne zaštite smešteni su korisnici kojima je potrebna dodatna pažnja i pomoć, jer su dodatno zdravstveno ugroženi. To je veoma važno jer su posebno izloženi mogućim komplikacijama kada je u pitanju bolest kovid-19.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u stalnom kontaktu sa ustanovama socijalne zaštite, preduzima sve neophodne mere, deluje preventivno i intenzivno prati situaciju. Iz predostrožnosti je pojačan epidemiološko-higijenski nadzor, mere opreza i odgovornog ponašanja zaposlenih u svim ustanovama socijalne zaštite, kao i kod ovlašćenih pružalaca usluga socijalne zaštite grada Beograda.

– Vakcinacijom smo svaki dan bliži da pobedimo ovaj virus, što je naš prioritet, a Grad Beograd daje snažnu podršku organizaciji vakcinacije. Srbija je lider u vakcinaciji, zahvaljujući tome što je svim svojim građanima na vreme obezbedila vakcine, i to ne samo jednu vrstu već je ostavljena mogućnost izbora. Vlada Republike Srbije je uradila najbolji informacioni sistem, možemo slobodno reći u svetu, za prijavu građana za imunizaciju, i svi zajedno timski funkcionišemo kako bi dali najveći doprinos organizaciji imunizacije – zaključila je sekretarka.