utorak, 12. oktobar 2021.

Obezbeđeni svi uslovi za održavanje javne sednice o Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da su bili obezbeđeni svi uslovi za održavanje javne sednice o Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema u prestonici. On je naglasio da je zainteresovanost za sednicu bila velika i da je stigao veliki broj primedaba građana, te podsetio da je zbog epidemije virusa korona odlučeno da se sednica ne održi u zgradi Ineksa, već u Skupštini grada na Trgu Nikole Pašića zbog veličine prostora.

Stojčić je naveo da su ispred zgrade bili građani koji ne dozvoljavaju onima što su u roku podneli primedbe da uđu na sednicu i obrazlože svoje primedbe.

U Skupštini Grada Beograda je u toku javna sednica o Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema u prestonici. Reč je planu kojim je predviđeno širenje tramvajske mreže i BG voza, kao i izgradnji beogradskog metroa.

Otvorivši sednicu, Stojčić je naglasio da skupu prisustvuju predstavnici Urbanističkog zavoda kao nosioca plana, JKP „Beogradski metro i voz”, koji su zaduženi za posao u saradnji sa kompanijom „Ežis”, zatim kolege iz kompanije WSP, koji učestvuju preko video-linka, konsultanti iz Austrije, predstavnici iz gradskih sekretarijata za javni prevoz, saobraćaj, urbanizam, predstavnici Saobraćajnog fakulteta i drugi.

– Ovo je planski dokument koji je rezultat jako velikog broja studija i projekata koji su definisali ovakav planski predlog i u odnosu na podnesene primedbe građana biće ponuđeno i obrazloženje. 

Zbog poštovanja epidemioloških mera, sednici mogu da prisustvuju samo oni koji su podneli primedbe na nacrt plana.