ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Planski dokumenti za dalji razvoj i ulaganja u infrastrukturu

Skupština grada Beograda usvojila je danas nekoliko važnih planskih akata i najavila izradu i izmenu pojedinih planova. Izmenjen je i dopunjen Plan detaljne regulacije dela Vračarskog platoa, a usvojen je i Plan detaljne regulacije naselja Radiofar. Odbornici su se složili i sa odlukama o izradama i izmeni planskih dokumenata, koji se odnose na delove teritorija opština Zvezdara, Voždovac, Čukarice i Zemun.

Glavni urbanista Marko Stojčić precizirao je da plan koji se tiče Radiofara žitelji ovog naselja željno očekuju, te da je on osnova za planiranje, dalji razvoj i ulaganja u infrastrukturu ovog dela Surčina.

Stojčić je posebno istakao još dva planska akta koji će se raditi, a tiču se Velike Moštanice i Rušnja.

– Nakon izrade ovih planova, a nadamo se do kraja sledeće godine, konačno prvi put otkad naselja postoje Grad će moći da ozbiljno interveniše u smislu izgradnje nedostajuće infrastrukture. Upravo to kvalitet života u glavnom gradu čini boljim, te da građani mogu da budu ponosni što žive tu. Ne brinemo samo o centru grada već o svakom delu Beograda – naglasio je Stojčić.

Glavni urbanista je podsetio da su velike stvari urađene po pitanju planskih akata, te da još jedna velika stvar predstoji za narednu sednicu, a tiče se metroa, odnosno Plan generalne regulacije šinskih sistema.