četvrtak, 25. novembar 2021.

Vesić: Ulaganjem u obrazovanje, ulažemo u budućnost zemlje

Povodom završetka ovogodišnje akcije „Đačko parking mesto”, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dikrektor JKP „Parking servis” Andrija Čupković uručili su danas donaciju u vidu nastavnih sredstava direktorima 33 osnovne škole sa područja zonskog sistema parkiranja. 

Škole su, prema sopstvenim željama i potrebama, dobile 16 interaktivnih tabli sa projektorima, pet računara i šest multifunkcionalnih štampača, dok je domaćin ovogodišnjeg skupa bila Osnovna škola „Svetozar Miletić” iz Zemuna.

Vesić je istakao da je akciju pre pet godina pokrenuo Grad Beograd u saradnji sa „Parking servisom”, s ciljem da se od naplate „đačkog parking mesta” školama obezbede neophodna nastavna sredstva. 

– Sredstva su obezbeđena za 33 škole koje se nalaze u delovima grada gde je uvedeno zonsko parkiranje. Ukupna vrednost donacije je oko tri miliona dinara. Ovo je divna akcija i dokaz kako naša javna preduzeća mogu da ulažu u obrazovanje – kazao je Vesić. 

On je podsetio da se pre pet godina krenulo sa 25 škola i najavio da će u narednim mesecima još nekoliko škola na Novom Beogradu dobiti svoje „đačko parking mesto”, jer se zona proširuje u tom delu prestonice za novih 5.000 mesta. 

– Kako se ova akcija pokazala uspešnom, odlučili smo da je proširimo i na porodilišta i bolnice. Nastavićemo sa ovim akcijama jer vozači koji se parkiraju na tim mestima znaju da novac doniraju za škole i zdravstvene ustanove – naveo je Vesić. 

On je najavio da će Grad Beograd nastaviti da ulaže u obrazovanje i podsetio da su svim osnovcima od trećeg do šestog razreda kupljeni tableti a njihovim učiteljima i nastavnicima laptopovi. 

– Na ovaj način pokazujemo na delu da nam je obrazovanje veoma važno i da u toj oblasti želimo da napravimo ogroman iskorak u 21. veku. Pravi iskorak su i besplatne škole sporta koje se sprovode u 12 beogradskih opština, kao i sve brojnije rekonstrukcije prestoničkih škola. Završena je Zemunska gimnazija, radi se osnovna škola u Batajnici, a očekuje se rekonstrukcija Devete i Treće beogradske gimnazije – rekao je Vesić i dodao da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost naše zemlje. 

Najavio je da će uskoro početi obnova platoa ispred Sportskog centra „Pinki”, a početkom naredne godine i izgradnja podzemne garaže, prve u Beogradu posle 2004. godine.  

Čupković je najavio nastavak akcije, kao i uključenje novih škola proširenjem parking zona u Beogradu. 

Pomažemo školama i učiteljima, nastavnicima i profesorima da obrazuju našu decu, što je najveći imperativ, istakao je Čupković. Takođe je rekao da su ponosni i na „bebi-parking mesta”, a za naredni mesec najavio je donaciju porodilištu u Zemunu. 

Zamenik predsednika opštine Zemun Žarko Dronjak je istakao da je veoma ponosan na investicije koje se u poslednje vreme izvode u toj opštini – od obnovljene Zemunske gimnazije, preko rekonstrukcije osnovne škole u Batajnici, izgradnje podzemne garaže kod SC „Pinki”, pa do rekonstrukcije Zemunskog keja.