četvrtak, 25. novembar 2021.

Vesić: Zahvalni Vučiću jer je beogradski voz bila tema razgovora sa Putinom

U ime Beograđanki i Beograđana zahvalan sam predsedniku Aleksandru Vučiću zato što je danas razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o projektu beogradske gradske železnice, napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk nalogu. 

– Beogradska gradska i prigradska železnica za Beograd je važna koliko i metro i zajedno sa njim čini deo jedinstvenog šinskog podsistema javnog prevoza. Prema projektu Grada Beograda, prigradska i gradska železnica imaće 223 kilometra, novim kolosekom povezaće se Surčin i Obrenovac a modernizovaće se i kapaciteti postojećih pruga prema Lazarevcu, Mladenovcu, Barajevu, Sopotu i Pančevu. To znači da će građani beogradskih prigradskih opština i Pančeva imati voz do centra Beograda u špicu na 10, 12 i 15 minuta i van špica na 45 minuta. Beogradski voz imaće četiri stanice za presedanje sa prvom linijom metroa, i to „Makiš”, „Sajam”, „Pančevački most” i „Karaburmu”, kao i dve stanice za presedanje na drugoj liniji metroa – „Železničku stanicu Zemun” i „Makenzijevu” – naveo je Vesić.

On je dodao da će izgradnjom beogradske železnice građanke i građani prigradskih beogradskih opština konačno biti povezani sa centrom grada i ujedno imati isti kvalitet života kao i ljudi iz grada. 

– Predsednik Vučić je stao iza Beograda odlukom da Republika Srbija finansira beogradski metro i BG voz. Zahvalni smo mu na podršci koju nam je dao – zaključio je Vesić.