četvrtak, 13. januar 2022.

Vesić: Grad Beograd spreman da otvori kovid ambulantu na Sajmu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je gostujuću u emisiji „Telemaster” da je ideja predsednika Aleksandra Vučića o otvaranju kovid ambulante na Beogradskom sajmu sjajna, te da to može dobro da se organizuje.

On je istakao da će tamo moći da se vrše pregledi, da će građani verovatno moći da otvore i bolovanje, ali i da dobiju neke lekove. 

– Očekivao sam da već danas nadležni u Vladi Republike realizuju ovu ideju predsednika Vučića. Možda će se to desiti u narednim danima. Ukoliko se to ne desi, Grad Beograd je spreman za 24 sata da pripremi Beogradski sajam. Nemojte zaboraviti da sve punktove za vakcinaciju, osim onih pri domovima zdravlja, priprema Grad Beograd. Svuda smo pokazali efikasnost i svuda smo omogućili građanima da se vakcinišu – rekao je Vesić.

Vesić je naglasio da su naša zemlja i predsednik Vučić omogućili svakom građaninu da se vakciniše.

– Imamo pet različitih vakcina koje su na raspolaganju građanima. U Beogradu imamo skoro 69 odsto vakcinisanih prvom dozom, ali to i nije mnogo važno jer se većina vakcinisala pre godinu dana. Ono što je važno jeste to da ćemo uskoro imati 40 odsto vakcinisanih trećom dozom, što je više od 550 hiljada ljudi. Znači da ćemo brzo imati 550 hiljada ljudi koji su zaštićeni, plus oni što su preležali kovid 19 – objasnio je Vesić.
 
Vesić je podsetio da je Beograd jedini imao autobus za vakcinaciju kao i mogućnost vakcinacije u tržnim centrima. 

– Ako se ta nadležnost da Gradu Beogradu, a to treba da uradi Vlada, mi ćemo ideju predsednika Vučića sprovesti za 24 sata. Ako to ipak Vlada bude uradila, mi ćemo im pomoći u realizaciji ukoliko pomoć bude tražena od nas – zaključio je Vesić.