četvrtak, 13. januar 2022.

Vesić: Neće biti gradnje u Bloku 8

Završavaju se pregovori o Bloku 37 i procedura razmene lokacije sa investitorima, tako da će to vrlo brzo postati gradska parcela, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u „Telemasteru”.

On je istakao da će se nakon toga sastati sa građanima ovog bloka i dogovoriti šta će se tamo urediti.

– Ne sastajem se još sa njima dok se ne završi čitav proces. Ali ono što je sigurno, tu više nije moguća gradnja – rekao je Vesić.

Vesić se osvrnuo i na gradnju Bloka 8, ističući da su dezinformacije da će se bilo šta graditi u tom bloku.

– Čekao sam poslednja dva-tri dana da se javi još neko od lokalnih funkcionera Gradske uprave da nešto uradi, kaže ili stane na stranu građana. Plan da se nešto gradi u Bloku 8 je zaustavljen još pre nekoliko meseci. Zaustavili su ga sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Bojana Radaković i gradski urbanista Marko Stojčić, koji su vrlo odgovorni – rekao je Vesić.

On je istakao da ono što se prikazuje ljudima i zbog čega se oni bune jeste plan kako investitor želi da to izgleda. 

– To što neko želi, ne znači da će biti usvojeno. Garantujem da dok sam ja u Gradu Beogradu, taj plan neće biti usvojen kao što nije usvojen ni u Bloku 37. Ukoliko dobijemo poverenje građana na izborima, rešićemo ceo Novi Beograd sa zabranom gradnje na lokacijama koje se nalaze između zgrada, a koje su predmet napada investitora. Mogu da razumem da će se graditi na Novom Beogradu, ali na placevima koji su prazni, a ne između dve zgrade gde postoji prazan prostor. To se više neće događati i to ćemo rešiti – zaključio je Vesić.