nedelja, 16. januar 2022.

Vesić: Glasamo da Srbija postane zrelo i demokratsko društvo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić glasao je jutros na biračkom mestu broj pet u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

Nakon glasanja, Vesić je rekao da je današnji referendum za promenu Ustava Srbije značajan za napredak Srbije ka EU, ali i za dalju demokratizaciju naše zemlje.

– Glasanje „za”, to jest za potvrđivanje promena Ustava zemlje znači da ćemo dobiti nezavisno sudstvo i samostalno tužilaštvo. Tako ćemo izbeći svaki politički uticaj na izbor sudija i tužilaca. To je važno za demokratiju i na ovaj način Srbija se približava onim demokratskim zemljama kojima težimo a pokazujemo i da smo demokratsko društvo koje je zrelo za takve promene – izjavio je Vesić za Tanjug.

On je dodao da glasanjem „za” sprečavamo da se ikada više dogode stvari koje su se dešavale u prošlosti, kada je skoro 900 sudija i 200 tužilaca otpušteno preko noći.

– Mi smo zrelo društvo koje treba da ima nezavisne institucije i zato je današnji referendum posebno značajan za sudbinu Srbije. Verujem da će građani Srbije glasati za ustavne promene na referendumu i potvrditi da Srbija napreduje ka EU i da nastavlja da se razvija i da postaje zrelo, demokratsko društvo – poručio je Vesić.