utorak, 18. januar 2022.

Vesić: Ohrabrujemo investitore da ulažu u Beograd i Srbiju

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađene benzinske pumpe Zmaj 1. Događaju su prisustvovali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a a.d. Novi Sad, i Desanka Landauer, zamenica generalnog direktora i direktorka marketinga „Mekdonaldsa”, čiji se restoran nalazi u sklopu objekta benzinske stanice.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zahvalio je kompaniji „NIS” koja je nastavila da investira u Srbiju.

– Oni su do sada investirali više od 200 miliona evra u maloprodaju i taj novac je potrošen u Srbiji. Samo na ovoj pumpi radiće 47 ljudi, što znači otvaranje novih radnih mesta. To je dobro jer je svako radno mesto važno i ovom prilikom želim da ih ohrabrim da nastave da investiraju. „NIS” će u okviru svog plana nastaviti da ulaže kako u Beograd tako i u Srbiju. Reč je o veoma dobrom partneru i svaka investicija je važna. Upravo nakon ovoga ću otići i na sastanak sa jednim investitorom koji treba da uloži 350 miliona evra i zaposli skoro 2.000 ljudi. Naglašavam još jednom da je za našu zemlju važno da bude što više investicija jer ćemo imati veće plate, bolje ćemo živeti i naša ekonomija će se bolje razvijati. Danas je u Beogradu prosečna plata 705 evra, a kada 2025. godine, kako je predsednik Vučić obećao, prosečna plata u Srbiji bude 900 evra, u Beogradu će ona biti 1.100 evra – kazao je Vesić, podsetivši da je prosečna plata u Beogradu 2013. godine bila 467 evra.

Generalni direktor NIS-a a.d. Novi Sad Kiril Tjurdenjev izjavio je da je od 2009. godine u objekte uloženo više od 200 miliona evra. 

– Zahvaljujući investicijama imamo jednu od najvećih i najmodernijih mreža u čitavom regionu. Ulaganja su jedan od prioriteta i nadalje za NIS. Otvaranjem nove benzinske stanice Zmaj istovremeno jačamo strateško partnerstvo sa Beogradom i donosimo najmodernije brendove u Srbiju. U tome imamo snažnu podršku partnera iz Vlade Srbije i Grada Beograda – rekao je Tjurdenjev i izrazio uverenje da će nova stanica postati jedan od simbola glavnog grada, baš kao što je to bila za mnoge prethodne generacije.

Zamenica generalnog direktora i direktorka marketinga „Mekdonaldsa” Desanka Landauer je istakla da se ovaj restoran prilagođavao izazovima pandemije kako bi zadržao zaposlene, ali i goste.

– Prethodne godine otvorili smo tri restorana. Renovirani restoran na ovoj pumpi, pored „drajv linije”, ima i savremene digitalne meni bordove i terminale za poručivanje hrane. Želja „Mekdonaldsa” jeste da budemo dobar partner u zajednici u kojoj poslujemo, tako da ulaganjem u ovaj restoran doprinosimo razvoju opštine Zemun, koja je jedna od većih beogradskih opština – rekla je Desanka Landauer i najavila dalja ulaganja i otvaranja novih radnih mesta.

Ovo je 26. „Gazprom” maloprodajni objekat u Srbiji, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo više od tri miliona evra. Stanica je izgrađena u skladu sa najsavremnijim tehnološkim bezbednosnim i ekološkim standardima, opremljena vrhunskom digitalnom tehnologijom i poseduje PET „ostrva” sa dvostranim multifunkcionalnim automatima za točenje goriva. Najnovija benzinska stanica NIS-a ujedno je i peti maloprodajni objekat u mreži kompanije gde će biti omogućeno punjenje automobila na električni pogon.