nedelja, 13. mart 2022.

Vesić: Potpisani ugovori za izgradnju još dva vrtića

Grad Beograd potpisao je ugovore za projektovanje i izgradnju još dva vrtića, i to u Bloku 8A u Novom Beogradu i u naselju Altina u Zemunu. Vrednost projektovanja i izgradnje ova dva objekta je 512 miliona dinara, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

– Vrtić u Bloku 8A u Novom Beogradu imaće bruto površinu od oko 1.170 kvadratnih metara i u njemu će moći da bude smešteno 156 dece. Površina kompleksa na kojem će se nalaziti vrtić je 3.901 kvadratni metar, neto vrednost projektovanja i izgradnje je 169 miliona dinara, a ukupan rok za završetak posla je 455 dana – precizirao je Vesić i dodao da se trenutno projektuju i grade još dva vrtića u Novom Beogradu – na Bežanijskoj kosi i u Bloku 62. 

Sve ove vrtiće gradi Grad Beograd, objasnio je Vesić.

Vesić je rekao da će se vrtić u Altini nalaziti uz Ulicu Pavla Vuisića.

– Površina vrtića biće 1.990 kvadratnih metara, a moći će da primi oko 270 dece. Lokacija na kojoj se gradi vrtić ima površinu od 66 ari, neto vrednost posla je 343 miliona dinara i ukupan rok za završetak radova je 500 kalendarskih dana – objasnio je zamenik gradonačelnika.

Od 2018. godine do danas, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda završila je izgradnju četiri vrtića.

– Vrtići su u Zemunu, na Čukarici, u Rakovici i Obrenovcu. Vrtić na Bežanijskoj kosi je u izgradnji, a još osam ugovora o projektovanju i izgradnji je u realizaciji za vrtiće u naseljima Sunčani breg, Braće Jerković, Sremčica, Mirijevo, Borča, Mladenovac, Lazarevac i Blok 62 u Novom Beogradu. Pored 15 vrtića koje gradi Direkcija, Grad Beograd je protekle četiri godine izgradio vrtiće u Surčinu i Kursulinoj ulici na Vračaru. Tokom jeseni biće raspisani tenderi za izgradnju još osam vrtića, čime će biti ispunjeno obećanje koje sam dao građanima posle formiranja gradske vlasti 2018. godine da će Grad Beograd izgraditi 25 vrtića, što se nikada nije desilo u periodu od pet godina – rekao je Vesić.