petak, 13. maj 2022.

Donacija parkovskog mobilijara

Unikredit banka Srbija donirala je gradu Beogradu četiri kompleta parkovskog mobilijara (drveni sto sa dve drvene klupe), koje su zaposleni u JKP „Zelenilo – Beograd” postavili u Zvezdarskoj i Bajfordovoj šumi.

Neposredni povod za ovakvu vrstu aktivnosti je taj što Unikredit banka obeležava dvadeset godina poslovanja u našoj zemlji. Kampanja koja simbolično nosi naziv „20 godina se zajedno trudimo da pokrećemo dobre stvari”, posvećena je temi održivosti i očuvanja životne sredine. Projekat podrazumeva podršku unapređenju očuvanja flore i faune, prirodnih staništa životinjskih vrsta, ali i poboljšanja turističkih kapaciteta i popularizacije zaštićenih područja, te su ovom prilikom gradu Beogradu i sugrađanima poklonili parkovski mobilijar.

Pored ove donacije, preduzeće je u okviru redovnih aktivnosti postavilo još četiri ovakva kompleta, tako da je sugrađanima za predah i odmor od šetnje ili rekreacije sada na raspolaganju ukupno osam ovakvih garnitura.

JKP „Zelenilo – Beograd” uvek podržava akcije uređenja javnih zelenih površina i raduje činjenica što se sve češće dešava da privatne kompanije svoj važan datum ili jubilej žele da obeleže jednom ovakvom aktivnošću, navedeno je u saopštenju iz ovog preduzeća.